Ταυτότητα

Φιλοσοφία.Έμπνευση.

Το livarchitecture είναι ένα νέο αρχιτεκτονικό γραφείο με επιρροές από τη φύση και την παράδοση και πολλές φρέσκες ιδέες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δημιουργήθηκε από τη Ελευθερία Λίβα με πολλή όρεξη και διάθεση για δουλειά.

Με σεβασμό στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τις σύγχρονες ανάγκες, σκοπός του livarchitecture είναι να δώσει ζωή σε ιδέες και λύσεις που θα αναδείξουν τον χώρο σας και θα ομορφύνουν την καθημερινότητά σας

Έμπνευση μας δίνει η ζωή. Οι άνθρωποι, η φύση, τα χρώματα, οι υφές, τα αρώματα. Μας αρέσει να σχεδιάζουμε χώρους με χαρακτήρα και άποψη που αντικατοπτρίζουν τους χρήστες τους, εξυπηρετούν τις ανάγκες τους και ομορφαίνουν την καθημερινότητά τους.

Μότο μας: η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά! Για αυτό σχεδιάζουμε τους χώρους μας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Φανταζόμαστε τα έργα μας ολοκληρωμένα και μας αρέσει να διαλέγουμε χρώματα, υλικά και αντικείμενα που δίνουν στους χώρους μας το ύφος που τους ταιριάζει.

 

Η Ελευθερία Λίβαγεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Με πατέρα αρχιτέκτονα, εξειδικευμένο στις ξύλινες κατασκευές, και μητέρα μηχανικό. Η αρχιτεκτονική και τα φυσικά αρώματα του ξύλου έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή της καθώς δημιουργήσαν δυνατά βιώματα και αναμνήσεις. Από πολύ μικρή η έντονη ανάγκη της για δημιουργικότητα δεν μπορούσε να παραμείνει κρυφή αφού πάντα άλλαζε ότι δεν της άρεσε!

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο UniversityofStrathclyde της Γλασκόβης και παράλληλα παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (σκηνογραφία, κατασκευές ξύλου, σχεδιασμός επίπλων, σχεδιασμός παθητικών κτηρίων).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της δούλεψε δίπλα σε σημαντικούς αρχιτέκτονες και ταξίδεψε σε πολλές πόλεις και χωριά της Ελλάδας και του εξωτερικού μαζεύοντας εμπειρίες που διαμόρφωσαν το στυλ και τον τρόπο δουλειάς της. Το 2011 Ολοκλήρωσε της σπουδές της με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα AdvancedArchitecturalDesignμε εξειδίκευση στην Ανάπλαση και Ανάδειξη Παραδοσιακών Οικισμών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δούλεψε στην Λίβας α.ε., κατασκευαστική εταιρεία εξειδικευμένη στης ξύλινες κατασκευές, με την οποία συνεχίζει να συνεργάζεται.

Η λεπτομέρεια στη δουλεία της, και η ανάγκη της για συνεχή ανανέωση και εξέλιξη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της.

footer-taftotita